Наближається новий опалювальний сезон, який може бути складнішим за попередній і багато українців побоюються, що крім можливих відключень світла можуть бути й труднощі з газом. У Міненерго розповіли, чи є ризик, що українці будуть мерзнути взимку.

Станом на 19 вересня обсяг природного газу в підземних сховищах досяг 14,7 млрд кубометрів, тобто тієї позначки, яку було встановлено урядом для проходження нового опалювального сезону.

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

У відомстві наголошують, що завдання було виконане з випередженням графіків, що позитивно впливає на енергетичну безпеку країни.

"Сьогодні вся енергетична та нафтогазова галузь активно готується до нового опалювального сезону, який проходитиме в умовах російських атак. Накопичення газу в наших сховищах з випередженням графіка – важливий внесок у забезпечення енергетичної безпеки країни", - зазначив Герман Галущенко.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

Гaзові мережі. Фото: YouTube
Гaзові мережі. Фото: YouTube

У Міненерго додали, що українська ГТС та ПСГ готові успішно працювати в умовах військових викликів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, чи вистачить газу на зиму та які суми побачимо у платіжках: чого чекати від нового опалювального сезону.

Також наш портал інформував, для тих, хто набрався боргів за комунальні послуги: споживачам дали можливість сплатити їх частинами.

Крім того, ми писали, українцям пояснили, як буде розраховуватись субсидія на опалювальний сезон: нюанси, які потрібно знати.