Клієнт "Приватбанку", який через окупацію Мелітополя, був змушений тікати від війни, та з нуля відбудовувати свій бізнес, поскаржився на те, що фінустанова заблокувала оплати від клієнтів на більше ніж 100 тис гривень.

Відповідний відгук він опублікував на сайті Мінфіну.

Приватбанк. Фото: скрін youtube
Приватбанк. Фото: скрін youtube

Український підприємець розповідає, що виїхав з України до Європи у перші місяці повномасштбаного вторгнення, отримав статус тимчасового захисту та почав відновлювати свій бізнес, який втратив через окупацію Мелітополя.

Однак українець очевидно не встиг змінити місце податкової реєстрації, через що зіштовхнувся з певними обмеженнями фінустанови.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

"ПриватБанк". Фото: скрін youtube
"ПриватБанк". Фото: скрін youtube

"Вклали грошей, реанімували бізнес, який був у Мелітополі, почали робити продажі. Потім банк вирішив заблокувати оплати від покупців на суму 102 000 гривень та попросили надати їхні паспорти Попросили ПАСПОРТИ клієнтів. Яка розумна людина там сидить — я не розумію. Десь тиждень, вбиваючи власну репутацію, ми зібрали необхідні паспорти і відправили у приват", – розповідає чоловік.

Щоб впевнитись, що клієнт дійсно не співпрацює з окупантами, банк запросив у нього паспорти клієнтів, які українець їм успішно надав.

Банкомат "ПриватБанку". Фото: скрін youtube
Банкомат "ПриватБанку". Фото: скрін youtube

Однак рішення "Приватбанку" не змінилося, його кошти заблокували на 180 днів через підозру у співпраці з окупантами.

Нижче у коментарях чоловік зазначає, що сама компанія не співпрацює з окупантами, а усі покупці з України.

Також його образило ставлення працівників банків до нього: "На жаль, я не записав цю розмову. Те, що я був, у шоці, не передасть жодних почуттів, які в мене були. ЯК ТИ, МЕРЗОТНИК МАЄШ ПРАВО ЗАЗІХАТИ НА ТЕРИТОРІЮ УКРАЇНИ? Як це не Україна?"

"Приватбанк" повідомив, що вести бізнес на території, що є тимчасово окупованою, можна лише при зміні місця податкової реєстрації.

Приватбанк. Фото: скрін youtube
Приватбанк. Фото: скрін youtube

Це передбачає ЗУ "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України".

"У разі перереєстрації підприємства на підконтрольній території рішення про обмеження буде переглянуто", – зазначаю у фінустанові.

Відгук на Приватбанк. Фото скрін з сайту Мінфіну
Відгук на Приватбанк. Фото скрін з сайту Мінфіну

Раніше портал Знай повідомляв, клієнти ПриватБанку скаржаться на списання подвійної комісії: чому доводиться платити більше.

Також наш портал інформував, ПриватБанк порадував українських студентів: при покупках частина суми повертатиметься на картку.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українець не може користуватися карткою "Приватбанку" через Google Pay: банк кинув віч-на-віч із проблемою.