Багато українських біженців через війну виїхали не лише до Польщі, а й до Великобританії. Їм дали прихисток за спонсорською схемою Homes for Ukraine, тобто заселяли до будинків місцевих мешканців. Однак після закінчення 6-місячного терміну перебування багатьом довелося орендувати власне житло.

Уряд країни вніс правки, щоб українці не залишилися без даху над головою. Їм надали можливість взяти житлову допомогу Housing Benefit або універсальний кредит Universal Credit. За рахунок цього вони можуть простіше сплатити оренду житла.

Розмір допомоги залежить від вартості оренди квартири або будинку, а також від кількості проживаючих дорослих, дітей, пенсіонерів, інвалідів, їх фінансових можливостей і доходу.

Україна та Велика Британія. Shutterstock
Україна та Велика Британія. Shutterstock

Коли 6-місячна спонсорська програма щодо надання житла завершується, попит на оренду житла різко зростає. Щоб полегшити життя українцям, деякі муніципалітети також використовують фінансування від уряду. Наприклад, вони пропонують 12-місячні гарантії орендної плати з можливістю вносити гроші заздалегідь.

Популярні новини зараз
Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен" В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

А ось із 13 вересня 2023 року українці ще можуть скористатися знижкою на муніципальний податок Council Tax. Сума залежить від району та виду нерухомості. Докладніше про це пишуть в офіційному джерелі.

"Якщо ви та всі інші члени вашої родини отримали візу за схемою Homes for Ukraine, вам необхідно буде сплатити 50% від загальної суми муніципального податку", - розповіли українцям.

Переселенці. Фото: скрін youtube
Переселенці. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, 8500 на сім'ю протягом 6 місяців: хто може отримати

Раніше ми писали про те, що обіцяють виплатити по 2220 гривень кожному: українці можуть отримати нову грошову допомогу

Як повідомляв Знай.ua, довідки для ВПО: місця, де можна отримати документ про факт переміщення особи