Батареї слабо гріють і не забезпечують належного нагріву кімнати – проблема, яка нерідко виникає під час опалювального сезону. Наприклад, у нинішніх реаліях постачальники тепла можуть занижувати температуру для економії газу.

Однак панікувати не варто, адже є кілька простих способів покращити нагрівання батареї, пише ua-vestnik.

Батареї опалення, кадр з відео
Батареї опалення, кадр з відео

Щоб батареї давали більше тепла не потрібно робити дорогі ремонти або мати спеціальні навички. Достатньо знати три простих лайфгаки.

Лайфгак №1

Брудні та запилені батареї – гарантовано втрачені 25% нагріву. Річ у тім, що пил та бруд заважають передачі тепла, тому потрібно стежити за чистотою батарей. Витирати губкою необов'язково, оскільки є хитріший і ефективніший метод. Під батареї потрібно постелити папір або рушник і продмуть батареї за допомогою фена збоку та зверху.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Опалювальний сезон, скріншот: Youtube
Опалювальний сезон, скріншот: Youtube

Лайфгак №2

Тепло втрачається через різницю температур між стіною і батареєю. Щоб батарея не гріла стіну, а направляла тепло в кімнату – встановіть тепловідбивні екрани, які є у будь-якому будівельному магазині.

Батареї у квартирі, кадр з відео
Батареї у квартирі, кадр з відео

Лайфгак №3

Звичайний кишеньковий вентилятор допоможе швидше обігріти кімнату. Все що потрібно - поставити пристрій біля батареї і тепло швидше переміщатиметься в найвіддаленіші кути кімнати.

Раніше портал Знай повідомляв, у YASNO розповіли, як підготувати житло до складної зими: зробіть це і мерзнути не доведеться.

Також наш портал інформував, чи вистачить Україні газу, щоб забезпечити населення теплом: у "Нафтогазі" розповіли про підготовку до нового сезону.

Крім того, ми писали, "Готуємось": в Україні вже розробляють графіки відключення електроенергії.