Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які під час походу в магазин чи на ринок уважно стежать за змінами цінників на головні продукти харчування, є кілька важливих новин. Справа в тому, що великі українські мережі супермаркетів оновили ціни на цибулю та моркву.

Варто одразу наголосити на тому факті, що ціни на ці сезонні овочі в українських магазинах буквально "звалилися". Ще кілька місяців тому ціни на моркву та цибулю буквально били рекордні показники – 50-60 гривень за кіло, а зараз не більше 16 грн.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації експертів продовольчого моніторингу gotoshop.

Ціни на овочі, фото: Знай.ua
Ціни на овочі, фото: Знай.ua

Вартість цибулі

Найдешевше цибулю продають у ЕКО Маркеті та Сільпо – 8,90 грн./кг. По 9,60 грн./кг овоч можна придбати в Ашані, а по 9,89 – у Новусі. Ціни на білу та червону цибулю стартують від 15-16 гривень за кілограм.

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Елітні татусі із синами "раптово" стали інвалідами: викрито схему "ухилення" від ТЦК Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Зазначимо, що за даними моніторингу цін від порталу Мінфін, ще кілька днів тому середня ціна ріпчастої цибулі в супермаркетах була на рівні 11,70 грн./кг.

Ціни на цибулю, скріншот: gotoshop
Ціни на цибулю, скріншот: gotoshop

Вартість моркви

Вартість моркви також помітно знизилася – від 7,90 грн/кг у Варусі. По 8,69 грн/кг можна купити овоч у Новусі, а по 8,70 грн/кг – в Ашані та Сільпо. У ЕКО Маркеті ціна моркви – 9,90 грн/кг.

Ціни на моркву, скріншот: gotoshop
Ціни на моркву, скріншот: gotoshop

Нагадаємо, в Україні падають ціни на соняшникову олію та борошно: експерт розповіла, чи це надовго.

Раніше повідомлялося, макарони, вершкове масло та яйця: нові ціни вдарять по гаманцях українців.

Також, доведеться віддати майже 43 гривні за упаковку: українцям показали нові ціни на цукор, сіль та борошно.