Українцям, які в умовах повномасштабної війни втратили роботу, готові виплачувати непогані суми, але за однієї дуже "дбайливої" умови.

Щомісячну допомогу у розмірі 6700 гривень можуть отримати лише ті, хто братиме участь у проекті "Армія відновлення", який діє вже у 19 регіонах країни, минулої осені.

Суспільні роботи для безробітних. Фото: скриншот з відео
Суспільні роботи для безробітних. Фото: скриншот з відео

Тетяна Бережна — заступник міністра економіки — зазначає, що такі виплати одержують уже 48 тисяч безробітних. Вони виконують досить суттєві роботи, укладаючи цей період трудового договору. Скільки вони відпрацювали, стільки й одержують, але не менше 6700 грн.

Ви можете або допомагати забезпечувати життєдіяльність громадян, які постраждали в умовах війни, або розфасовувати та доставляти гуманітарну допомогу, або надавати соціальні послуги переселенцям.

Популярні новини зараз
Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо
Показати ще

Крім того, ви можете плести маскувальні сітки, шити одяг, ремонтувати військову амуніцію, розбирати завали, відновлювати житлові будинки, залізничні колії, автомобільні дороги, зміцнювати блокпости, підвальні приміщення, заготовляти дрова для військових та населення та багато іншого.

Безробіття. Фото: скрін youtube
Безробіття. Фото: скрін youtube

Виходячи з даних, представлених на липень 2023 року, безробіття в нашій країні скоротилося — до історичного мінімуму, оскільки їхня кількість склала трохи більше 112 тисяч осіб. У 2022 році їхня кількість практично доходила до 300 тисяч.

Зараз, у рамках військового стану та повномасштабної війни, тривалість виплат допомоги з безробіття не може перевищувати 3 місяці (90 календарних днів), розмір мінімальної "допомоги" у такому разі також знизився аж на 800 гривень, до тисячі грн.

Нагадаємо, у Мінсоці назвали категорію, яка залишиться без пенсії

Як повідомляв "Знай.ua", перевірки переселенців: що робити, щоб не призупинили виплати

Знай.ua писав, отримали допомогу - краще відразу зняти: банки почали блокувати карти ВПО