Через повномасштабне вторгнення багато українців залишились без стабільного заробітку та доходів і були вимушені позичати кошти у фінустановах. У самий розпал війни банки без згоди стягують борги із виплат внутрішніх переселенців.

Переселенці. Фото: скрін youtube
Переселенці. Фото: скрін youtube

Депутати розглянуть законопроект, який буде заборонятиме банкам стягувати кошти, які отримують внутрішні переселенці як допомогу на проживання.

Йдеться про щомісячну допомогу в розмірі 2000 гривень на дорослого та 3000 гривень на дитину чи особу з інвалідністю.

Про це повідомила голова Мінреінтеграції Ірина Верещук.

Популярні новини зараз
Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо
Показати ще

Переселенці. Фото: скрін youtube
Переселенці. Фото: скрін youtube

Чиновниця зазаначає, що все частіше внутрішньо переміщені особи звертаються зі скаргами, що банки стягують кошти з виплат ВПО. Вона вважає це несправедлим, адже більшість переселенців залишились без дому та роботи.

"Вважаю несправедливим, що банки намагаються вилучити кошти, які держава платить переселенцям. Бо ці люди залишилися без дому та майна. У багатьох немає роботи. Розумію, що переселенець може бути винен банку гроші. Але комерційне кредитування має свої ризики, які є частиною банківського. бізнесу", - зазначає Верещук.

Очільниця Мінреінтеграції пояснює, що держава не для того допомагає переселенцям, щоб ці гроші забирали собі банки, а для того щоб українці мали змогу забезпечити свої базові потреби деякий час.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, з серпня без допомоги: Мінсоцполітики припинило виплати частини переселенців.

Також наш портал інформував, що українцям пропонують продукти, ліки, одяг та засоби гігієни: як оформити заявку на отримання допомоги.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв одяг, продукти та набори для гігієни: від українців приймають заявки на гуманітарну допомогу, куди звертатися.