Українці певної категорії мають змогу отримати десять пенсій однією виплатою, проте є низка умов, які потрібно виконати для нарахування грошей.

Про це розповіла заступник начальника Головного управління ПФУ України у Київській області Олена Зорка. До неї звернулася вчителька зі статусом ВПО з Києва, яка раніше проживала у Херсонській області.

Маючи 43-річний безперервний стаж, вона оформила пенсію, проте не отримала зазначену одноразову грошову допомогу. Виявилося, річ у тому, що вона не може надати всі документи.

"Я не можу отримати їх з окупованої території. Вимагають надати довідку про грошові нарахування до 2000 року за кожним періодом праці. Як мені бути в цій ситуації і чи є можливість вирішити це питання?", - запитала жінка.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися Стане вибір між їжею та водою: на українців чекає новий удар по кишені Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

Олена Зорка відповіла, що потрібно виконати низку умов для отримання виплати. Зокрема, мати 30-річний страховий стаж на посадах, що дають право на пенсію за вислугою років. Його треба підтвердити документально.

Крім того, допомога нараховується тим, хто працював в установах державної чи комунальної форм власності, та станом на день досягнення пенсійного віку обіймає відповідну посаду.

"У разі дотримання умов та після надходження інформації про сплату єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на дату прийняття рішення про призначення пенсії, вам повинні нарахувати зазначену допомогу. Довідка про заробітну плату за період до 1 липня 2000 року необхідна для вирішення питання щодо можливості збільшення призначеного розміру пенсії, проте ця довідка не впливає на визначення права нарахування грошової допомоги", - додала вона.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, ціни на воду: скільки українці платитимуть у вересні

Раніше ми писали про те, що пенсії підвищать, а субсидії перерахують: українців порадували

Як повідомляв Знай.ua, YASNO віддячить клієнтам за своєчасну оплату рахунків