У Пенсійному фонді нагадали, з яких причин громадянам можуть відмовити у виплатах.

За даними відомства 10% населення, яким надаються субсидії, насправді цієї допомоги не потребують. До таких висновків у ПФУ прийшли після перевірок у 2023 році.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Працівники ПФУ попереджають, що є чотири основних порушення, через які можна втратити виплати. Перша, це заборгованість за комунальні послуги. Якщо домогосподарство не оплачує комунальні послуги, воно входить до реєстру боржників. При цьому борг не нарахують за наявності документального підтвердження про затримку заробітної плати чи пенсії, якщо це було причиною несплати платежу.

Після погашення боргу або укладання договору на його реструктуризацію субсидію знову почнуть виплачувати.

Популярні новини зараз
Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників
Показати ще

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Друга причина - приховування доходів. Це найчастіша причина, через яку можна позбутися субсидії. Однак доти, доки не пройде перевірка, виявити таких порушників неможливо. Люди вказують одні доходи у деклараціях, а насправді реальні цифри виявляються іншими.

Субсидія згідно із законом призначається тим громадянам, чиї витрати на комунальні послуги перевищують 15% середньомісячного сукупного доходу сім'ї.

Третя ситуація, це зміна місця проживання. Субсидію розраховують на конкретну площу нерухомості. Якщо ви переїжджаєте, потрібно повідомити органи ПФУ, які відповідають за нарахування субсидій, про зміну місця проживання.

Також, виплати скасовують у разі смерті особи, якій надавалася допомога. Родичам такого громадянина необхідно надати до ПФУ довідку про смерть, щоб домогосподарству перестали нараховувати субсидію.

Нагадаємо, ми писали, що хто може оформити щомісячну доплату 837 гривень.

Як повідомляв "Знай.ua" субсидія на оплату комуналки: хто з українців може отримати та як розраховується розмір допомоги.

Також "Знай.ua" інформував, в Україні дорожчають молочні продукти, але не всі: скільки коштує молоко, сир та сметана у супермаркетах.