Українські пенсіонери віком від 80 років можуть оформити доплату у розмірі 837 гривень. Умови отримання доплати, зазначені у Законі України "Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення соціальних гарантій окремим категоріям осіб" та постанови Кабміну №261.

Частина українців на пенсії можуть розраховувати на щомісячну доплату – 40% від прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Оскільки у 2023 році його розмір становить 2093 гривні, то доплата становитиме 837 гривень щомісяця.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Отримати доплату зможе далеко не кожен пенсіонер, адже потрібно відповідати цілій низці критеріїв. Виплати призначають пенсіонерам віком від 80 років, які проживають самостійно та потребують постійного догляду, але не мають родичів, які могли б його забезпечити. Також доплату можуть надати лише якщо людина отримує пенсію за віком. В інших випадках – 100-відсоткова відмова.

Догляд за пенсіонером, скріншот: YouTube
Догляд за пенсіонером, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Крім того, для нарахування доплати доведеться надати документальне підтвердження від лікарів, що пенсіонер дійсно потребує постійного стороннього догляду.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, чи варто сподіватися на підвищення мінімальної пенсії до кінця року: експерт відповів на хвилююче питання.

Також наш портал інформував, експерименти у ПФУ: українцям пропонують скористатися спрощеною системою подання заявок на субсидію.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, влітку 450 гривень, а взимку – цілих 900: українці отримають компенсацію за комуналку, як подати заявку.