З початку 2022 року до квітня поточного року було здійснено примусове закриття рахунків 38,9 тисячі фізичних осіб-підприємців (ФОПів).

Про це повідомив "Мінфіну" член правління ПриватБанку з питань малого та середнього бізнесу Євген Заграєв.

Банкомат ПриватБанку. Фото: скрін youtube
Банкомат ПриватБанку. Фото: скрін youtube

Згідно зі звітом члена правління ПриватБанку, серед причин такого обмеження стала діяльність підприємців, яка не відповідає вимогам фінансового моніторингу.

"ПриватБанк закриває рахунки та за своєю ініціативою — як щодо клієнтів, які мають неактивні рахунки протягом тривалого часу (від 3-х років). Загалом у 2022 році клієнтів усіх таких категорій було 30,6 тисячі, а у першому кварталі 2023 року — 8,3 тисячі", — розповів Заграєв.

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

У 2022 році з власної ініціативи рахунки закрили 48,4 тисячі ФОПів, а у першому півріччі 2023 року — 29,9 тисячі. Враховуючи бажання клієнтів, загальна кількість закритих рахунків складає 78,3 тисячі.

Приватбанк. Фото: скрін youtube
Приватбанк. Фото: скрін youtube

Попри такі обмеження, ПриватБанк залишається провідним оператором у сфері обслуговування підприємців. За даними банку, на початку 2022 року у нього було 877,6 тисячі ФОПів, а на початку 2023 року — 922,6 тисячі. І ця цифра продовжує зростати, досягши 1 липня 2023 року позначки 962,2 тисячі підприємців.

Нагадаємо, ми писали, що, Monobank блокує карти "Є-відновлення": українці скаржаться, що не можуть ремонтувати житло.

Як повідомляв "Знай.ua" 6660 гривень на руки: Приватбанк розпочав виплату грошової допомоги українцям.

Також "Знай.ua" інформував, як зміниться курс долара в серпні: прогноз економістів.