За словами аналітиків, курс залежатиме від обсягів підтримки міжнародних партнерів.

Багато хто зазначає, що у серпні курс залежатиме від обсягів підтримки міжнародних партнерів, а також торгового балансу. За низького експорту, високого імпорту та зменшення обсягів іноземних вливань НБУ може поступово відмовитися від підтримки гривні коштом внутрішніх резервів – і або підвищити курс, або навіть перейти до плаваючого.

Обмін валют, фото: Знай.ua
Обмін валют, фото: Знай.ua

"Аналітик компанії "Центр біржових технологій" Максим Орищак припускає, що у разі різкого зниження обсягів міжнародної допомоги Україні може знадобитися компенсувати їх нестачу коштом ослаблення гривні через перехід до ринкового курсоутворення, зазначає Орищак із ЦБТ: "при гнучкому валютному курсі гривня могла б вже зараз бути дешевшою на 10% і більше", — зазначають аналітики.

Нацбанк нагромадив "величезну подушку безпеки", зокрема обсяги золотовалютних резервів зараз становлять понад 39 млрд доларів, що у 8 разів більше, ніж обсяг місячного імпорту України.

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Обмін валют, фото: Знай.uа
Обмін валют, фото: Знай.uа

Валютні ризики для нацвалюти України на серпень мінімальні, а на найближчі 4-5 місяців їх можна оцінити як низькі, принаймні за збереження поточних тенденцій — зазначають фахівці.

Нагадаємо, ми писали, що ПриватБанк порадував новим функціоналом у "Приват24": підприємці оцінять.

Як повідомляв "Знай.ua" Київські обмінники вийшли на новий рівень, як не приймати старі доларові купюри: курс змінюють на очах.

Також "Знай.ua" інформував, українці не можуть зняти валютні депозити у ПриватБанку: "Всі купюри зі штампами, написами та блакитними плямами".