ПриватБанк розпочав виплачувати грошову допомогу для внутрішніх переселенців від міжнародної гуманітарної організації CARE через PrivatMoney.

Про це повідомила пресслужба банку.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Допомогу отримають ВПО, які тимчасово проживають і зареєстровані у визначених програмою CARE громадах: Івано-Франківської, Вінницької та Одеської областей.

Обов’язковою умовою відбору була приналежність осіб до однієї з категорій вразливості, серед яких:

Популярні новини зараз
Для ФОП вступили у дію нові правила За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще
  • багатодітні родини (троє та більше дітей до 18 років);
  • люди з інвалідністю (I–II група);
  • неповні сім'ї (у яких один дорослий самостійно утримує та піклується про дитину чи дітей);

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

  • люди старші 60 років;
  • родини, члени яких мають хронічні захворювання;
  • родини з вагітними жінками та жінками, які годують.

Як окрема категорія були виокремлені українські родини, у тому числі постраждалі з Херсонської області, які впродовж останніх 30 днів були змушені змінити місце проживання, але не підпадали під критерії допомоги.

Підтримка за програмою CARE передбачена на три місяці, розмір допомоги на одного члена сім’ї становитиме 2220 грн на місяць, проте вся сума виплачуватиметься одним платежем: 6660 грн на кожного члена сім’ї.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Якщо в отримувача немає зареєстрованої банківської картки або під час реєстрації неправильно вказали її реквізити, він отримує повідомлення з контрольним номером переказу PrivatMoney.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, з 1 серпня все зміниться: уряд попередив про зміни у виплатах, допомоги більше не бачити.

Також наш портал інформував, українці можуть отримати продуктові набори ще від однієї благодійної організації: як це зробити.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, влітку 450 гривень, а взимку – цілих 900: українці отримають компенсацію за комуналку, як подати заявку.