Українців знову попереджають про складнощі з енергетикою в країні у серпні.

Згідно з інформацією Укренерго, частину енергоблоків буде виведено в ремонт. Тому українців попереджають про те, що за 10 тижнів, що лишилися до початку опалювального сезону, необхідно підготувати енергосистему до зими по максимуму.

Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube
Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube

За словами глави держкомпанії Володимира Кудрицького, особливо важкими будуть найближчі два тижні. Але наразі відключення споживачів не прогнозуються.

"Серпень прогнозується найбільш складним для енергосистеми через подальше виведення у ремонти деяких енергоблоків. Це суттєво зменшить доступний обсяг потужностей для покриття споживання", — йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах
Показати ще

Укренерго, скріншот з відео
Укренерго, скріншот з відео

В "Укренерго" знову закликали українців не перевантажувати мережу, особливо у години високого споживання – з 16:00 до 23:00.

Зазначають, що компенсувати зменшення потужностей можна буде частково через імпорт електроенергії з Європи, а також економне використання електроенергії споживачами.

"Наразі обмеження споживання не прогнозується", — додали у пресслужбі компанії.

Нагадаємо, ми писали, що "Укренерго" терміново звернулося до споживачів.

Як повідомляв "Знай.ua", перші два тижні серпня будуть найскладнішими: в Укренерго розповіли про планові відключення світла.

Також "Знай.ua" інформував, суми у платіжках злетять ще на 10%: на які комунальні послуги зростуть ціни та чому.