Українців вже "напихали" інформацією про майбутню важку зиму і попросили не ховати далеко павербанки та генератори.

І поки всі намагаються хоча б морально до цього підготуватись, у кренерго нагадують, що ще не пройшов кризовий момент літа, адже у серпні з енергосистемою також можливі різні нюанси.

Укренерго, скріншот з відео
Укренерго, скріншот з відео

Хоча ситуація в традиційно найспекотніший місяць літо і прогнозується складною, але в Укренерго не планують повертатися до планових відключень світла. Це гарна новина для всіх українців.

Як зазначив голова правління держкомпанії Володимир Кудрицький, дефіцит електрики покриватиметься за рахунок імпорту.

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

"Укренерго не прогнозує застосування графіків аварійних відключень для споживачів у серпні, навіть незважаючи на те, що цей місяць буде важким для енергосистеми" , - зазначив він.

Відключення світла, фото: Знай.ua
Відключення світла, фото: Знай.ua

Кудрицький підкреслив, що найважчими будуть перші два тижні серпня, адже прогнозоване навантаження на енергосистему буде серйозним. Проте в Укренерго планують, що їм вдасться впоратися із дефіцитом за рахунок імпорту електроенергії з Європи.

Він додав, що ймовірність відключень у будь-якому регіоні безпосередньо залежить від характеру та можливих атак росії на енергетичну інфраструктуру.

Нагадаємо, чи будуть блекаути цієї зими і чи потрібні українцям генератори: в "Укренерго" попросили не поспішати.

Раніше ми повідомляли, що "Укренерго" просить дати енергосистемі можливість готуватись до зими: що має зробити кожен українець.