Енергетики продовжують проводити ремонтні роботи, щоб підготувати українську енергосистему до майбутньої зими. Споживачів закликають не ускладнювати і так непростий процес. Відповідне повідомлення з'явилося на офіційній сторінці "Укренерго" у соцмережі facebook.

Українців просять якомога обмежувати використання енергоємних пристроїв, таких як кондиціонери. Особливо економно споживати електроенергію закликають у вечірній час, коли навантаження на енергосистему різко збільшується.

Кондиціонер, фото Знай.ua
Кондиціонер, фото Знай.ua

"Просимо споживати електроенергію дбайливо з 16:00 до 23:00, щоб пройти періоди дня, коли попит найвищий", - йдеться в повідомленні.

Також "Укренерго" опублікувало низку рекомендацій для українців, якими вони допоможуть енергосистемі:

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Для ФОП вступили у дію нові правила Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево
Показати ще
  • вимкніть кондиціонери;
  • не включайте одночасно енергоємні прилади
  • користуйтеся пральною машиною, посудомийною та бойлером вночі
  • використовуйте термос, рідше кип'ятіть чайник;
  • вимикайте світло, виходячи із кімнати.

Економія електрики. Фото: скриншот з відео
Економія електрики. Фото: скриншот з відео

Варто зазначити, що енергетики та представники уряду не виключають введення відключень світла майбутньої зими через можливі нові атаки російських окупантів. Українців закликають не позбавлятися генераторів і запасатися повербанками.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Буде навіть складнішою за минулу": українців готують до жахливої ​​зими 2023-24.

Також наш портал інформував, генератори та повербанки ще знадобляться: у профільному комітеті попереджають про відключення світла.

Крім того, ми писали, українцям можуть примусово вимикати електроенергію: що має зробити кожен, щоб уникнути цього.