В Україні зросли тарифи на електроенергію для населення, у липні за 1 кіловат українці платять по 2,64 грн.

Гендиректор компанії Yasno Сергій Коваленко, пояснив українцям, як можна зекономити на електроенергії, до 300 грн за місяць.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Мова йде про двозонний лічильник, який розмежовує використання електроенергії у різні години доби. Такий пристрій рахує не лише те, скільки електроенергії ви використали, а ще й коли ви це робили.

"Наразі тариф за електроенергію, спожиту між 23:00 та 7:00, удвічі нижчий за стандартний – 1,32 грн" , – зазначив Коваленко.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

За словами Коваленка, сім'я з чотирьох осіб може зменшити рахунок за електроенергію з 792 до 473 гривень на місяць. Він зазначає, що можна вважати зекономлені кошти заробленими.

Платіжка за комуналку, скріншот
Платіжка за комуналку, скріншот

"Це той випадок, коли дійсно можна заробити. Адже все, що зекономили – це заробили", – додав Коваленко.

Вночі можна використовувати пральну машинку, бойлер, посудомийку тощо. Пристрій є у вільному доступі, тож його можна придбати самостійно. Але перед покупкою варто порадитись з постачальником електроенергії щодо сумісних моделей лічильників.

Що варто знати перед тим, як спокуситися на перехід на двозонний лічильник. Купівля двозонного лічильника обійдеться приблизно у 2,5-3 тисячі гривень. Налаштування лічильника проводять оператори системи розподілу. Ця послуга не є безплатною і коштує приблизно одну тисячу грн.

Нагадаємо, ми писали, мільйон гривень на руки: хто з українців може отримати такі виплати.

Як повідомляв "Знай.ua" платіжки за тепло: чи законні такі нарахування влітку.

Також "Знай.ua" інформував, і платіжка зменшиться, і енергосистемі легше: в "Укренерго" дали важливі поради.