Українці можуть відчутно заощадити на електроенергії у літній період, при цьому не жертвуючи своїм комфортом. Декілька порад, які допоможуть зменшити суми у платіжках та навантаження на енергосистему, дали в "Укренерго".

Літо - період, коли температура повітря на вулиці досягає 30 градусів, а в окремі дні сягає 35 градусів. За таких умов складно протриматися без охолодження приміщення, тож українці активно використовують кондиціонери.

Кондиціонер, скріншот з відео
Кондиціонер, скріншот з відео

В "Укренерго" зазначили, що влітку витрати на охолодження можуть перевищувати 55% платіжок за електроенергію. Однак суму можна відчутно зменшити та ще допомогти енергосистемі, ситуація в якій залишається складною після атак російських окупантів. При цьому жертвувати своїм комфортом не доведеться.

Порада №1

Змінювати фільтри кондиціонера кожні потрібно три місяці. Брудний фільтр обмежує потік повітря і змушує кондиціонер працювати інтенсивніше та споживати більше електроенергії.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Порада №2

Закривати тріщини та отвори навколо дверей та вікон. Це утримає прохолоду в спеку і не дасть вийти теплому повітрі в зимовий період.

Як врятуватись від спеки. Фото: скрін youtube
Як врятуватись від спеки. Фото: скрін youtube

Порада №3

Закрийте вікна жалюзі або штори, щоб обмежити потрапляння сонячних променів усередину будинку. Це зменшить нагрівання повітря в кімнатах.

Порада №4

Охолоджувати приміщення за допомогою вентилятора, а не кондиціонера, оскільки він споживає менше електроенергії.

Раніше портал Знай повідомляв, "Укренерго" закликає не користуватися цими приладами: вимикатимуть примусово.

Також наш портал інформував, як платити менше електроенергії: піковий годинник споживання світла змінився.

Крім того, ми писали, глава "Укренерго" пояснив про відключення світла влітку та восени: "Ми будемо..."