Для наших читачів, які цікавляться економічною ситуацією в країні, є позитивна новина. Справа в тому, що 2023 року в Україні середня заробітна плата зросла до 16 500 гривень.

Про це стало відомо завдяки підрахункам фахівців українського порталу для пошуку роботи та працівників Work.ua.

Українці, скріншот: YouTube
Українці, скріншот: YouTube

Повідомляється, що до кінця 2022 року ринковий рівень зарплат тримався на рівні 15 тис. грн. У першому кварталі цього року він зріс до 16 тис. грн, а влітку вже становить 16,5 тис. грн.

За офіційними даними Пенсійного фонду, у березні 2023 року середня зарплата в Україні становила 13,4 тис. грн. Зарплата в Україні має тенденцію до зростання, яке загалом становить 10%. Найбільше зростання середніх зарплат цього року відбулося у психологів (80%), офіціантів (50%), охоронців (33%) та кухарів (33%).

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Українці, фото Знай.ua
Українці, фото Знай.ua

Відомо, що на даний момент в Україні реально працює понад 9 млн. громадян. Також доходи домогосподарств підтримують індексацію пенсій та виплати у бюджетному секторі.

Нині в Україні економічно активними є близько 11,7 млн. осіб, з яких працюють орієнтовно до 9,3 млн. Ще майже 2,7 млн. є безробітними.

Також варто нагадати, що реальні зарплати в Україні припинили знижуватись — це відбувається на тлі посилення конкуренції за робочу силу. Про це йдеться у макроекономічному та монетарному огляді НБУ за червень 2023 року.

Нагадаємо, як українцям нараховують пенсію на пільгових умовах і хто має на це право: у ПФУ відповіли на запитання.

Раніше повідомлялося, що британський військовий втік з НАТО, щоб допомогти Україні на війні: його мама росіянка.

Також, "Надбавки та доплати": в Україні на 20 млрд скоротили бюджет однієї категорії громадян.