Держава шукатиме способи підтримувати пенсіонерів та провести для них індексацію виплат. Водночас із зарплатами все не так однозначно. Про це розповів міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв'ю "РБК-Україна".

Чиновник заявив, що в уряді працюють над тим, щоби підтримувати пенсіонерів у цей складний період. Зокрема у березні 2023 року планують провести щорічну індексацію виплат.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Найменш захищені категорії на сьогоднішній день - це пенсіонери. І держава шукатиме способів підтримки пенсіонерів Сергій Марченко

Сергій Марченко додав, що порушувати питання щодо справедливості та відновлення здатності бюджетників отримувати гідні заробітні плати в уряді будуть після завершення повномасштабної війни. Інакше можна лише погіршити ситуацію.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Зарплата в Україні, кадр з відео
Зарплата в Україні, кадр з відео

Наслідки будь-яких рішень щодо підвищення заробітних плат на даному етапі без наявних ресурсів для їх забезпечення можуть призвести лише до знецінення гривні, девальвації, інфляції та, відповідно, зменшення купівельної спроможності цієї ж гривні Сергій Марченко

Раніше портал Знай повідомляв, відновлення пенсійного посвідчення в Україні: як відбувається процедура та куди звертатися.

Також наш портал інформував, із платіжками за комуналку доведеться справлятися самостійно: чому не всі українці отримають субсидію у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українські пенсіонери зможуть перевести в готівку свої гроші на касах супермаркету: у Мінсоцполітики дали інструкцію.