З другого кварталу 2022 року за аналогічний період 2023 року середня зарплата в Україні зросла на 10% – з 15 000 грн до 16 500 грн.

Найвищу середню зарплату платять водіям, проте ця посада не потрапила до списку лідерів з приросту виплат. Про це свідчать дані Work.ua.

Робота на виробництві, фото gd
Робота на виробництві, фото gd

Перше підвищення зарплат було зафіксовано у лютому, а друге – у травні. Дві третини роботодавців планують підвищити зарплати цього року.

Згідно з опитуванням серед 550 роботодавців, 79% компаній планують підвищення зарплат поточного року. Водночас опитування серед 1103 працівників показало, що лише 11% вважають свою зарплату ідеальною.

Популярні новини зараз
Лафа скінчилася, дострибалися: 9 причин, чому українці не отримають субсидію у 2024 році Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Українцям дали шанс позбавитися боргів за комуналку: далі може стати гірше Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші
Показати ще

А 28% громадян назвали оплату праці категорично невідповідною. Низька зарплата є найбільш вагомим чинником, що впливає рішення змінити роботу.

Якщо розглядати у розрізі посад, то найбільше зростання середньої зарплати спостерігалося: в офіціантів – на 50% до 15 000 грн, кухарів – на 33% до 16 000 грн, охоронців – на 33% до 12 000 грн, бухгалтерів – на 21% до 17 000 грн.

За підсумком поточного року очікується зростання споживчих цін на рівні 14,7% (у розрахунку грудень до грудня попереднього року).

Нагадаємо, ми писали, що "Укрпошта" запровадила нові тарифи на доставку: скільки доведеться платити.

Як повідомляв "Знай.ua" українцям із новонародженими дітьми видають набори: хто і як може отримати одяг, харчування та інші товари.

Також "Знай.ua" інформував, відзначатимемо по-новому: в Україні планують змінити дати трьох важливих свят.