Це відбуватиметься при примусовому закритті рахунків, які банк надіслав своїм клієнтам.

Відмова в обслуговуванні — це примусове закриття рахунку банком в односторонньому порядку. У такому випадку кошти з рахунку зазвичай або переводять на рахунок людини в іншому банку, або видаються йому готівкою через касу. У разі наявності непогашеного кредиту, то борг просто спишуть автоматично. Про це йдеться у повідомленнях, розісланих банком своїм клієнтам у розсилці.

Банкомат ПриватБанку. Фото: скрін youtube
Банкомат ПриватБанку. Фото: скрін youtube

"Це стосується клієнтів, яким банк відмовив у підтримці ділових відносин через недотримання чинного законодавства щодо незаконного використання та отримання коштів", - йдеться у повідомленні.

Скриншот розсилки ПриватБанку
Скриншот розсилки ПриватБанку

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

На сайті банку уточнюють, що якщо банк відмовив у підтриманні ділових відносин і клієнт не надав заяву про перерахування коштів, тоді кошти будуть автоматично перераховані на погашення кредитної заборгованості (за її наявності).

З 1 червня у ПриватБанку також змінили ціни за використання деяких базових пакетів ФОПів та підприємців.

Тариф "Бізнес Старт" - розмір щомісячної плати за пакет підвищиться до 150 гривень, а для підприємців — 225 гривень (замість 125 та 175 гривень). Комісія, якщо здійснювати платіж в інші банки (зокрема регулярні), становитиме 5 гривень, додатково стягуватиметься 10 гривень, якщо сума платежу від 100 тисяч гривень. Стандартна комісія за валютообмін становитиме 0,2% від суми операції.

Тариф для груп приватних підприємців - залежатиме від категорії групи ФОП. Стандартна комісія за платежі в інші банки (зокрема регулярні) – 5 гривень та додатково 10 гривень, якщо суми платежу від 100 тисяч гривень і більше.

Нагадаємо, ми писали, що "Ощадбанк" списує тисячі гривень із карток українців: була скарбничка, стала кредитка.

Як повідомляв "Знай.ua" українка поскаржилася на "схеми" ПриватБанку: не може користуватися своїми коштами.

Також "Знай.ua" інформував, ПриватБанк довів клієнта до відчаю грабіжницькими комісіями: "Хочуть нажитися на людях".