В Україні триває війна яка несе за собой руйнування майна та людських життів. Незважаючи на міжнародну підтримку, наша держава потребує значних коштів на відновлення пошкодженого майна та інфраструктури.

Депутати знайшли спосіб поповнити державну казну. Вони створили новий податок на нерухомість "за зайві квадратні метри".

Податки, фото: кадр з відео
Податки, фото: кадр з відео

Таким чином українці повинні сплатити податки за свої помешкання до кінця літа 2023 року. Йдеться про податки за квартири та будинки.

Зараз в Україні зайвою вважається площа квартири від 60 квадратів, тобто кожен наступний квадратний метр вже розглядають як зайвий.

Податкова служба до 1 липня має розіслати відповідні квитанції.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

податки в Україні
податки в Україні

Розмір податку напряму буде залежати від площі помешкання, та оплачувати потрібно буде квадратуру яка вище 60 квадратних метрів.

Тобто, якщо площа квартири 90 квадратних метрів, то сплатити податок треба за зайві 30 квадратів.

Сума податку наразі становить 1,5% від мінімальної заробітної плати, тобто 97,5 грн. Таким чином, помножте 30 на 97,5 і отримаєте суму, яку необхідно сплатити.

Гроші. Фото: кадр з Youtube
Гроші. Фото: кадр з Youtube

Зауважимо, що платити треба за рік, що минув.

Щодо приватних будинків, то в цьому випадку платити доведеться про площу від 120 квадратних метрів.

Після їх отримання платіжок від податкової потрібно протягом 60 днів треба сплатити податок.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Якщо цього не зробити вчасно, тобто до кінця літа 2023, то загрожує штраф.

А якщо платіжка не прийшла, необхідно самостійно звернутися до податкової, бо збої у системі не звільняють ані від сплати податку, ні від санкцій за прострочення.