Підприємці мали обов'язково почати користуватися касовими апаратами ще з 1 січня 2022 року.

Проте війна внесла корективи. Тому влада перенесла термін встановлення РРО до закінчення воєнного стану.

Але війна в Україні затяглася, і кінця їй, на жаль, поки що не видно. Таким чином, вимоги щодо встановлення та використання РРО повертають уже з 1 липня.

А заразом і повертають штрафи, передбачені за невиконання закону.

Касовий апарат. Фото кадр з Youtube
Касовий апарат. Фото кадр з Youtube

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

Фізичні особи-підприємці, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі з використанням РРО/ ПРРО, мають звітувати перед податковою.

Для цього дається 15 днів у місяці, наступному за звітним. Водночас за відсутність контрольно-звітної інформації передбачені штрафні санкції.

Про це нагадали податківці ГУ ДПС у Житомирській області.

У разі, якщо контролюючий орган не отримує по дротових або бездротових каналах зв’язку вказану звітність, або вона подана з нульовими показниками, це є підставою для проведення фактичної перевірки (пп. 80.2.4 ПКУ).

Касовий апарат. Фото кадр з Youtube
Касовий апарат. Фото кадр з Youtube

Відповідно до ст. 120 ПКУ, розмір штрафів за неподачу звітності становить 340 гривень за перше порушення і 1 020 гривень за повторне.

Але податківці вважають кожну неподану декларацію окремим порушенням.

Раніше ми писали про те, що клієнтка Ощадбанку вважає, що банк обманює людей за кордоном: гроші з картки зняли без її згоди

Як повідомляв Знай.ua, школярі дізналися, коли підуть відпочивати влітку: батьки не в захваті

Також портал Знай.ua писав, що ПриватБанк без відома клієнтів включає платні послуги: "У відділенні працюють шахрайки"