Відповідальність за безлад з укриттями у Києві має понести мер Віталій Кличко. Про це у соціальній мережі twitter написав засновник могилянського волонтерського фонду "Нащадки Сагайдачного" Олександр Аронець і навів приклад Харкова, де з минулого літа почали з'являтися нові бомбосховища.

Олександр Аронець зазначив, що у Харкові з минулого літа почали з'являтися нові укриття для українців через постійні атаки окупантів. Водночас у столиці не лише не подбали про додаткову безпеку городян, а й не навели ладу з існуючими укриттями.

Укриття. Фото: скрін youtube
Укриття. Фото: скрін youtube

"Але в Києві Кличко не тільки не зробив нових бомбосховищ, маючи в рази більший міський бюджет, але й не навів лад з існуючими укриттями. Сьогодні загинула людина, тому що укриття вчасно не відкрили. Мер незручно шукає крайнього", - написав Олександр Аронець.

Віталій Кличко. Фото: Youtube
Віталій Кличко. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Олександр Аронець заявив, що на його думку, відповідальність за безладдя з укриттями у Києві лежить на мері Віталію Кличку, який має перестати шукати крайніх та піти з посади.

"Але європейська практика в таких випадках однозначна - мер повинен взяти відповідальність і подати у відставку. Але ж тут мільярди доларів ще не роздерибанені", - зазначив він.

Безлад з укриттями. Фото: скрін twitter
Безлад з укриттями. Фото: скрін twitter

Раніше портал Знай повідомляв, будувати бомбосховища немає сенсу: перед Новим роком Кличко запевняв, що укриття не на часі.

Також наш портал інформував, безпечний Київ їм не потрібен: мер Кличко продовжить шукати відмазки, навіть після загибелі людей через закритий притулок.

Крім того, ми писали, у Києві люди загинули прямо на вулиці через закрите укриття: "Поки стукали, якраз прилетіло".