Наступний опалювальний сезон в Україні може виявитися непростим, і до нього вже активно йде підготовка. Скільки українцям доведеться платити за блакитне паливо, розповів голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов в інтерв'ю NV.

Україна вже почала активно готуватись до наступного опалювального сезону, який може бути не менш складним, ніж цього року. У підземних сховищах вже є певний запас газу, а також робота над збільшенням власного видобутку.

Тарифи на газ, кадр з відео
Тарифи на газ, кадр з відео

"Зараз є 9,5 млрд куб. м ресурсу у ПСГ. У плані підготовки до опалювального сезону ми працюємо над збільшенням власного видобутку. Системно та прозоро купуємо газ українських приватних видобувних компаній на Українській енергетичній біржі", - зазначив голова "Нафтогазу".

Олексій Чернишев зазначив, що у зв'язку із ситуацією в країні, було ухвалено рішення залишити чинний тариф на газ для українців. До травня наступного року платити доведеться по 7,96 гривні за куб.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube
Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

"Для побутових клієнтів вона залишається незмінною – 7,96 грн. за куб. м з 1 травня 2023 року по 1 травня 2024 року включно. Це рішення ухвалено з урахуванням військового стану та економічної ситуації в Україні", - наголосив він.

Раніше портал Знай повідомляв, Нацкомісія ухвалила рішення про підвищення тарифу на електроенергію: скільки платитимемо.

Також наш портал інформував, звикаємо до темряви: українцям розповіли, як зміняться суми у квитанціях за тарифу на світ до 2,88 грн.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, відключення світла влітку: Герус розповів, чому українці знову почнуть діставати ліхтарі та павербанки.