Для наших дорогих читачів, котрі уважно стежать за своїми комунальними квитанціями, є кілька дуже важливих новин. Справа в тому, що українці, у яких не змінився склад сім'ї чи фінансовий стан, мають право на автоматичне призначення державної допомоги.

Відразу перейдемо до головного – у літній період (неопалювальний) виплата становить близько 400 гривень.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських телеканалів.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Право на літню субсидію, як і на зимову, мають люди, які не змінили майновий стан чи склад домогосподарства. У такому разі виплати призначать автоматично.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Сума літньої субсидії складає 350 – 400 гривень, а зимової – 1,5 тисячі гривень. Їх призначають, якщо сума за комуналку перевищує 15% прибутку всіх членів сім'ї. Що менше отримує сім'я, то більше доплатить держава.

Субсидії. Фото: Youtube
Субсидії. Фото: Youtube

Що робити переселенцям, якщо немає субсидії

ВПО, які були змушені залишити свої будинки через війну, можуть отримувати від держави субсидію або за своє старе житло, або за зміненою адресою. Щоб отримати останню, потрібно зробити одну процедуру.

При оформленні соцвиплати переселенцям слід зазначити склад домогосподарства у відповідній декларації, тобто підписувати договір оренди житла необов'язково.

Оформити соцвиплати можна онлайн ("Дія", сайт та додаток ПФУ) або в державних структурах (ЦНАП, ПФУ, сільрада).

Нагадаємо, Пенсійний фонд попередив про зміни у призначенні субсидії.

Раніше повідомлялося, замість торта та свічок грошова надбавка: українським пенсіонерам доплатять по 300 гривень.

Також, як відмовитися від виплат онлайн: Мінсоцполітики пояснили, навіщо це робити.