Уряд планує переглянути тарифи на електроенергію для населення. Прийняти рішення про збільшення тарифів можуть вже найближчим часом.

Лічильник електроенергії. Фото: Youtube
Лічильник електроенергії. Фото: Youtube

Про те, як можуть змінитися тарифи розповів член парламентського комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг (ЖКП) Юрій Камельчук.

Тарифи на електроенергію, кадр з відео
Тарифи на електроенергію, кадр з відео

"План "А" уже відомий. Одним з варіантів перегляду тарифів може стати розмежування споживачів на дві категорії в залежності від щомісячного споживання електроенергії. Для заможних споживачів, які використовують понад 1 тисячу кіловат-годин на місяць, розглядається встановлення тарифу у межах 6-6,2 гривень за кВт-год, який може залишитися стабільним на тривалий період!" — сказав Камельчук.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Зараз в Україні існують три різних тарифи на електроенергію: два "соціальних" для населення і один ринковий для бізнесу.

Електроенергія. Фото: Youtube
Електроенергія. Фото: Youtube

"Щодо користувачів із споживанням до 1 тисячі кіловат-годин, тривають консультації щодо можливого збільшення тарифу на 30-40%, але можливий такий варіант, що тариф залишиться на поточному рівні", — додав Камельчук.

Та варто звернути увагу, що рішення про підвищення тарифів для населення не прийнято і становить 1,44 грн/кВт год – для домогосподарств, які споживають до 250 кВт-год на місяць та 1,68 грн/кВт год – якщо місячний обсяг споживання становить понад 250 кВт-год.

Нагадаємо, ми писали, як платити за електроенергію вдвічі менше: лайфгаки від енергокомпанії.

Як повідомляв "Знай.ua" підвищення тарифів на світло: кому можна не боятися захмарних цифр у платіжках.

Також "Знай.ua" інформував, за себе і за "сусіда": в енергокомпанії пояснили важливе питання.