В Україні деякий час обговорюється питання щодо підвищення тарифів на електроенергію, але певні категорії громадян можуть не переживати через високі суми у платіжках.

Так, можливе подорожчання комунальної послуги не вплине на деяких українців. Йдеться про тих, хто має низький дохід та може розраховувати на субсидію від держави. Про це розповів голова комітету Верховної Ради з енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус.

Показання лічильників електроенергії. Фото: Youtube
Показання лічильників електроенергії. Фото: Youtube

Герус зазначив, що у відповідних органах ведуться дискусії про нові тарифи, але ціни підвищуватимуть у помірних темпах. Тобто, українці не побачать багаторазового подорожчання електроенергії.

"Якщо зміна тарифів буде, то, переконаний, люди з низькими доходами її практично не відчують. У тому числі і за рахунок субсидій, і завдяки заходам щодо енергоефективності", – пояснив він.

В Україні ніхто не скасовував нарахування субсидій, тож громадяни й надалі їх отримуватимуть для оплати житлово-комунальних послуг.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Раніше член комітету парламенту з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк заявляв, що Нацкомісія планує підвищити тарифи для всіх споживачів з 1,44 до 2,88 грн за кВт/год. Тобто суми у платіжках зростуть на 200-300 гривень.

Нагадаємо, українцям пояснили, коли буде біда з електроенергією – вже влітку чи "дотягнемо" до зими

Раніше ми писали про те, що якщо немає сил терпіти, дійте! Як українцям перевести пенсійні виплати до іншого банку