В енергокомпанії YASNO розповіли, як боротимуться з боржниками за електроенергію. Інформація стане загальнодоступною.

Відтепер заборгованість по елетроенергії публікуватиметься на сайті Українського бюро кредитних історій (УБКІ). Нововведення стосується клієнтів енергокомпанії YASNO. Про це повідомляє пресслужба компанії.

Кредити. Фото: скриншот Youtube-відео
Кредити. Фото: скриншот Youtube-відео

Інформація про заборгованість за електроенергію буде відображатись в кредитній історії деяких громадян. Відповідно, якщо хтось із боржників звернеться до фінансової установи для отримання кредиту, то кредитор буде бачити його кредитну історію включно з інформацією щодо заборгованості за спожиту електроенергію.

Ці дані дозволяють кредитору оцінити ризики та вирішити, чи надавати позику такому клієнту.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

За словами гендиректора YASNO Сергій Коваленко, компанія розуміє, що деякі клієнти переживають складні часи через війну. Але такі жорсткі нововведення, як пояснив він, стосується громадян, які свідомо не сплачують за комунальні послуги, але при цьому беруть кредити, наприклад, на чергові нові iPhone.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

"Саме на таких клієнтів і розрахована така активність. Сьогодні важливо, щоб усі клієнти відчували відповідальність та сплачували за отримані комунальні послуги у повному обсязі, бо це дозволить енергетикам і надалі тримати енергетичний фронт", – підкреслив він.

Нагадаємо, ми писали, як платити за електроенергію вдвічі менше: лайфгаки від енергокомпанії.

Як повідомляв "Знай.ua" підвищення тарифів на світло: кому можна не боятися захмарних цифр у платіжках.

Також "Знай.ua" інформував, за себе і за "сусіда": в енергокомпанії пояснили важливе питання.