Українцям пропонують попіклуватися про розетки та перейти на нічний тариф, щоб зменшити енергоспоживання. Адже невдовзі можуть підвищити тарифи і доведеться платити значну суму за електроенергію.

У Енергокомпанії Yasno зазначили, що, крім того, що можна перейти на нічний тариф, можна скористатися новими технологіями, та замінити звичайні розетки на програмовані, які можуть автоматично вмикати та вимикати домашню техніку у потрібний час.

Двухфазний лічильник. Фото: Youtube
Двухфазний лічильник. Фото: Youtube

"Нічний" тариф та хто може ним користуватися

Це спеціальний тариф, який діє в години мінімального навантаження в енергосистемі з 23:00 до 7:00. За використану в цей час електроенергію побутові споживачі можуть сплачувати 50% від звичайного тарифу.

Головною умовою для цього є наявність двозонного лічильника, що фіксує споживання за часом доби – окремо вдень і окремо вночі.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Тут і знадобляться програмовані розетки, адже допомагають вмикати енергоємну техніку (обігрівачі, бойлер, пральну машину тощо) у години "нічного" тарифу з 23:00 до 7:00.

Зменшення споживання та витрат на електроенергію – це не єдина функція програмованої розетки. Вона може мати і нестандартне застосування, наприклад, якщо під'єднати до розетки електрочайник або тостер, встановити їх ранкове увімкнення, і свіжий сніданок буде готовий до вашого пробудження.

Програмована розетка. Фото: Youtube
Програмована розетка. Фото: Youtube

Якщо підключити до програмованої розетки джерела світла, можна забезпечити правильний світловий день для мешканців акваріума та кімнатних рослин. Також розетка стане в пригоді для систем зрошення і автоматичного поливу квітів на підвіконні.

Нагадаємо, ми писали, що у ДТЕК попередили про повернення відключень: на коли готувати генератори та свічки.

Як повідомляв "Знай.ua" саме час пошукати старі зошити та журнали: скільки в Україні можна заробити на макулатурі.

Також "Знай.ua" інформував, відключення світла влітку: Герус розповів, чому українці знову почнуть діставати ліхтарі та павербанки.