В Україні активно обговорюється питання запровадження нових тарифів на електроенергію. В той самий час директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко заявив, що для населення необхідно запровадити ринкові ціни на електроенергію та монетизацію субсидій для вразливих споживачів.

Експерт вважає, що повністю відновити енергетичний сектор можна лише позбувшись радянської системи занижених тарифів. За його словами, єдиний правильний шлях – запровадження ринкових цін для українців.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

"Це єдиний правильний шлях, щоб прибрати з енергетичного сектора корупцію, яка оцінюється в сотні мільйонів... Поки не буде введено нормальних ринкових цін, а субсидії не буде монетизовано, вилікувати енергетику неможливо", - зазначив директор Центру досліджень енергетики.

Платіжки за електроенергію. Фото: скрін youtube
Платіжки за електроенергію. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Олександр Харченко наголосив, що запровадження ринкових цін на електроенергію стимулюватиме споживачів до більш енергоефективного споживання.

Варто зазначити, що в уряді розглядають відразу кілька варіантів підвищення тарифів і поки що не дійшли конкретного рішення.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, підвищення тарифів на світло: кому з українців можна не боятися надхмарних цифр у платіжках.

Також наш портал інформував, звикаємо до темряви: українцям розповіли, як зміняться суми у квитанціях за тарифу на світ до 2,88 грн.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, відключення світла влітку: Герус розповів, чому українці знову почнуть діставати ліхтарі та павербанки.