Картопля - один з найпопулярніших овочів, який використовується для приготування безлічі страв. Через це її називають "другим хлібом". Так, у середині травня у супермаркетах спостерігається стрибок цін на даний овоч. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

В Україні вже рекордно подорожчали такі популярні овочі як морква, цибуля, капуста, огірки та помідори. Тепер у супермаркетах фіксується зростання цін та на картоплю.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, станом на 16 травня середня ціна картоплі становить 11,74 гривні за кілограм. Для порівняння, у квітні вартість становила 9,77 гривні за кіло, тобто цінник зріс майже на 2 гривні. Найбільше "кусаються" ціни на молоду картоплю. За кілограм овочу доведеться викласти 57,10 гривні.

Овочі в супермаркеті. Фото: скрін youtube
Овочі в супермаркеті. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Картопля рожева в середньому продається по 12,62 гривні за кілограм, що більш ніж на гривню дорожче, ніж на місяць раніше. У квітні вартість овочів була на рівні 11,04 гривні. Цінники на картоплю коливаються в межах 11,34-13,90 гривні за кілограм, залежно від мережі супермаркетів.

Ціни на картоплю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на картоплю. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, життя буде солодким: Україна збільшить виробництво цукру, що буде з цінами.

Також наш портал інформував не всім по кишені: в Україні значно подорожчав улюблений фрукт, скільки просять за кілограм яблук.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, сіль, цукор та борошно: супермаркети перерахували ціни на базові продукти, скільки доведеться заплатити українцям.