Україна має великий потенціал для виробництва дешевої електроенергії з використанням вітрових та сонячних генераторів.

З цього приводу голова правління Біоенергетичної асоціації України Георгій Гелетуха підкреслив, що забезпечення країни енергією необхідно перейти виробництво електроенергії з відновлюваних джерел енергії.

Електроенергія, кадр з відео
Електроенергія, кадр з відео

За словами Гелетухи, держава не може забезпечувати низькі тарифи на електроенергію та водночас будувати нові електростанції.

"Так не працює", - зазначив він.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

І ця думка збігається з думкою інших експертів, які один за одним заявляють про необхідність підняття вартості електроенергії... хоча зараз, можна сказати, йдеться про всі види тарифів.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Гелетуха підкреслив, що для виробництва електроенергії з відновлюваних джерел енергії потрібно більше уваги приділити виключно вітровим та сонячним станціям, оскільки вони вважаються найдешевшими.

Що стосується іншого виду генерації – маневрової, яку використовують з метою забезпечення постійної кількості електроенергії, то вона є двох типів – газового та акумуляторного.

Нагадаємо, українцям пояснили, як не накопичити величезні борги за електроенергію у порожній квартирі: таке теж буває

Як повідомляв "Знай.uа", відключення світла влітку: Герус розповів, чому українці знову почнуть діставати ліхтарі та павербанки

Знай.ua писав, звикаємо до темряви: українцям розповіли, як зміняться суми у квитанціях при тарифі на світ до 2,88 грн