У Пенсійному Фонді виявлено нову причину, яка може спричинити недоступність субсидій для багатьох українців.

Ця причина відрізняється від інших причин відмови у державній допомозі, оскільки не залежить від отримувача допомоги.

Субсидії. Фото: Youtube
Субсидії. Фото: Youtube

У травні відбувається традиційне призначення субсидій на сезон, що не опалюється, і перерахунок розміру державної допомоги.

Відомо, що існують різні причини, через які можуть відмовити українцям у державній допомозі, такі як достатні доходи сім'ї для оплати комунальних послуг, значні покупки чи рахунки на депозитах та інші фактори.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Проте є ще одна причина, яка не залежить від конкретного одержувача, але залежить від підприємств-виконавців комунальних послуг, об'єднань співвласників багатоквартирних будинків та багатоквартирних будинків, що управляють.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Їм було запропоновано зареєструватись на веб-порталі електронних послуг ПФУ. Однак виявилося, що до сьогодні ця вимога була виконана лише половиною компаній.

Це необхідно зробити, щоб Пенсійний Фонд міг отримувати повну інформацію щодо чинних тарифів. Бо саме на основі цієї інформації розраховуються платежі за комунальні послуги та приймаються рішення про призначення субсидій та визначення їх розміру.

Нагадаємо, світло, вода, вивіз сміття та доставка газу дорожчають: на скільки в Україні злетять у ціні комунальні послуги

Як повідомляв "Знай.ua", більше поскаржаться: українцям пообіцяли 100% знижки на комуналку

Знай.ua писав, звикаємо до темряви: українцям розповіли, як зміняться суми у квитанціях при тарифі на світ до 2,88 грн