Для всіх наших читачів, які уважно стежать за власним бюджетом, є важливі новини. Справа в тому, що зараз на валютному ринку немає тиску на українську національну валюту з боку американського долара.

Важливо знати, які будують прогнози щодо валюти на найближчі тижні економісти.

Наприклад, інвестиційний банкір Сергій Фурса припускає, що вартість валюти найближчими тижнями залежатиме від макрофінансової допомоги Україні від країн-партнерів.

Обмін валют, фото: Знай.ua
Обмін валют, фото: Знай.ua

"Щодо долара до кінця весни поки не очікується жодних змін курсу. Ситуація на ринку дуже стабільна, і завдяки західній підтримці резерви Національного банку наростають, якогось тиску на гривню просто немає", - зазначив експерт.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Станом на суботу, 13 травня, в обмінних пунктах України курс "зеленого" у продажу впав на 5 копійок до 37,80 гривень за долар. Курс євро впав на 10 копійок до 41,55 гривні за євро.

Обмін валют, фото Знай.ua
Обмін валют, фото Знай.ua

На думку Сергія Фурса, навіть якщо "зернова угода" не буде продовжена, значних змін курсу долара це за собою не спричинить.

"Теоретично це може вплинути на кешевий ринок. Але це якщо аж у принципі її буде зірвано, то тоді справді буде проблема для гривні. Але найближчим часом нічого такого не очікується", - додав Фурса.

Нагадаємо, долар дешевшає, ціни дорожчають: чому так відбувається.

Раніше повідомлялося, що буде з гривнею та цінами на продукти у 2023 році: очікування експерта.

Також, ціни на гречку падають вже 8 місяць поспіль: скільки коштує популярна крупа в супермаркетах.