У Києві назріває скандал пов'язаний із будівництвом станцій метро "Мостицька" і "Проспект Правди", які збиралися здати в грудні 2021 року, та відкриття яких кияни чекають дотепер.

Компанія "Київметробуд", яка отримала від столичного метрополітену 1,5 млрд грн на будівництво нових станцій підземки, не виконує будівельні роботи та зникла с радарів.

АТ "Київметробуд". Фото кадр з "Youtube"
АТ "Київметробуд". Фото кадр з "Youtube"

"Київський метрополітен" – вже пів року позивається до генпідрядника – "Київметробуд" – через невиконані роботи, за які виконавцю перерахували вже майже 1,5 млрд грн. Представники "Київметробуд" не з'являються на судових засіданнях.

станція метро
станція метро

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Куди ж поділися кошти киян та як скоро кияни зможуть користуватися новими станціями метро?

Команда "СтопКору" вирішила особисто поспілкуватись із "київметробудівцями" на цю незручну тему.

Що з цього вийшло? Розповів у відеосюжеті журналіст Артем Ребров.

Журналісти самостійно приїхали на будмайданчик, де мали б зводити метро на Виноградар. Їх зустрів начальник дільниці який пройшов туди щоб....погодувати собак.

АТ "Київметробуд". Фото кадр з "Youtube"
АТ "Київметробуд". Фото кадр з "Youtube"

Від нього медійники дізналися про те, що роботи на об'єкті не ведуться вже зовсім давно через брак коштів.

Щоб з'ясувати усю ситуацію, журналісти намагалися зв'язатися з представниками компанії "Київметробуд" через пошту та телефон. Втім так і не змогли вийти з ними на зв'язок адже ніхто не відповідав.

"Ми вирішили самостійно розпитати "Київметробуд", куди ж зникли півтора мільярди. Надіслали запит на електронну пошту – у відповідь тиша. Ми вирішили зателефонувати, знайшли декілька номерів, але жоден нам не відповів", – зазначає Артем Ребров.

Тоді репортери пішли на більш рішучий крок та вирішили знайти представників компанії за двома адресами, які вказані у інтернеті.

Однак за цими локаціями, команді “Стопкору” повідомили, що метробудівці з’їхали ще до початку повномасштабної війни.

Наручники, скріншот з відео
Наручники, скріншот з відео

Зараз триває досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно компанії "Київметробуд" за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Раніше ми писали про те, що у київській лікарні вимагали гроші з військового: на операцію з власного гаманця

Як повідомляв портал "Знай.ua" аферистка заволоділа квартирою у Києві вартістю 6,6 млн грн

Також "Знай.ua" писав, що в Україні з'явилася нова "зірка" в аферах - робить нігтики за 6 тисяч і втікає