В Київській клінічній лікарні №5 стався скандал - з військового, який отримав проблеми зі здоров'я під час служби на фронті, вимагали кошти на лікування.

Військовослужбовець Олександр Салій захищає країну з весни 2022 року.

За словами Олександра медики лікарні отримали всі необхідні документи та знають що він військовий.

"Я був на війні, де і "заробив" грижу. Служив недалеко від Бахмуту. Доводилося носити важкі ящики з боєприпасами, ось і надірвався. Мені 50 років, я - солдат-штурмовик. В Київ мене направили з медичної частини Дніпра. А саме, у лікарню №5, щоб зробити операцію – вирізати грижу. На фронті її дуже легко "заробити" – коли на тобі боєкомплект та бронежилет – це вже 40 кілограм, а ще плюс важкі ящики з мінами. Ось вам і грижа", - розповідає сайту ТСН.ua Олександр Салій.

госпіталізація
госпіталізація

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Військовому повідомили у вівторок, що його чекає операція за яку він має заплатити 4 тисячі гривень з власного гаманця.

"Таке мені повідомила Анастасія, помічниця лікаря. Так і сказала: завтра операція, підготуйте 4 тисячі гривень. Але оскільки гроші я мав віддати не в касу, то у мене закралися сумніви – чи дійсно це правомірно. Я не зовсім розумію, чому маю платити, бо раніше розповідали, що військовим все робиться безкоштовно. Якщо це законно, то без питань – я заплачу, буду шукати кошти", - додає Олександр.


Журналісти ТСН запитали про цю ситуацію у медикині що вимагала кошти.

Втім дівчина відповіла журналістам про те, що вона пояснювала пацієнту, що операцію повністю безкоштовна, і що потрібно оплатити кошти лише за спеціальну сітку.
Сітка дозволить закріпити результат та грижа не буде турбувати в майбутньому.

Госпіталізація, фото: harringtonfordistrictattorney.com
Госпіталізація, фото: harringtonfordistrictattorney.com

У лікарні ситуацію пояснили тим, що аспірантка взагалі не мала права втручатися в процес лікування військового, і чому вона взяла на себе таку роль будуть розбиратися.
Головний лікар запевнив у тому, що уся допомога військовим у лікарні надається виключно безкоштовно.

Після розголосу історії, головний лікар запевнив що в середу був підписаний рапорт і сітку вже придбали. В четвер військовому проведуть операцію та установлять сітку безкоштовно.

Раніше ми писали про те, що на Рівненщині водій маршрутки довів до сліз воїна ЗСУ

Як повідомляв Знай.ua, медик Яра Чорногуз розповіла, що росіяни ґвалтують українок, щоб "поширити імперію": "Це акт боягузтво"

Також портал Знай.ua писав, що про відсутність ноги не привід "косити": воїн ЗСУ на протезі пішов громити окупантів, а тепер біжить 42-кілометровий марафон