Через війну тисячі громадян України були змушені залишити свої будинки, наразі вони проживають за кордоном. Багатьох із них цікавить питання, як продовжувати отримувати свою українську пенсію.

Відповідь на це питання надали у Мінреінтеграції, пише портал "На пенсії".

Так, у Мінреінтеграції оголосили про нові правила виплат пенсій для українських пенсіонерів, які тимчасово виїхали за кордон. Вони тепер можуть отримувати пенсії за кордоном за допомогою переказу через "Укрпошту".

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Проте переказ можливий лише в тому випадку, якщо "Укрпошта" надає таку послугу в країні, де знаходиться пенсіонер. Щоб змінити спосіб отримання пенсії на банківську картку, пенсіонерам необхідно подати відповідну заяву до Пенсійного фонду.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Для того, щоб зробити це віддалено, пенсіонерам необхідно отримати кваліфікований електронний підпис (КЕП). Після отримання КЕП потрібно зайти на веб-портал електронних послуг та обрати пункт "Про пенсійне забезпечення" в особистому кабінеті.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Потім слід вибрати пункт "Внесення змін до пенсійної справи" та заповнити форму заяви, завантаживши необхідні документи.

Заява має бути засвідчена власним КЕП, після чого вона автоматично надійде до ПФУ. Багато пенсіонерів перебувають серед мільйонів вимушених переселенців в Україні. Вони можуть отримувати пенсії на банківську картку, якщо подадуть відповідну заяву до Пенсійного фонду.

Нагадаємо, як і з яких питань українці можуть звертатися до Пенсійного фонду: допоможуть усім.

Раніше повідомлялося, пенсіонерів очікує масштабний перерахунок пенсій: на кого чекати підвищення.

Також, українці змушені витрачати на своє здоров'я більше: як зросла вартість ліків у воєнний час.