Пенсійний фонд України подав проєкт закону, у якому видатки пенсій зростають на 20,7%.

ПФУ підготував проєкт постанови Кабміну про затвердження бюджету Пенсійного фонду України на 2023 рік. Видатки на пенсійні виплати зростуть на 20,7%. Про це повідомляє з посиланням на проєкт, розміщений для обговорення на сайті Федерації профспілок (ФПУ).

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Згідно з проєктом, доходи ПФУ становитимуть 768,9 млрд гривень, що на 23,9% більше в порівнянні з 2022 роком (620,4 млрд гривень).

У 2023 році на пенсійні виплати спрямують 692,8 млрд гривень, що на 20,7% більше, ніж у 2022 році (574,2 млрд гривень). Шляхом власних надходжень фонду на пенсії піде 461,5 млрд гривень, коштом держбюджету - 231,3 млрд гривень. Також за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України - 303,8 тис грн.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Крім того, на виплату пільг і житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг, спрямовують 37,9 млрд гривень.

Голосування за держбюджет, скріншот: YouTube
Голосування за держбюджет, скріншот: YouTube

У пояснювальній записці зазначають, що проєктом акта пропонується затвердити бюджет Пенсійного фонду України на 2023 рік з урахуванням виконання функцій з управління солідарною системою загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, та інших виплат в тому числі лікарняних та субсидій.

Нагадаємо, ми писали, що українцям розповіли, як зміниться тариф на воду з 1 червня.

Як повідомляв "Знай.ua" як збільшити пенсію: ПФУ пояснили меценатські пожертви.

Також "Знай.ua" інформував, ціни почнуть знижуватися: українців порадували прогнозом.