Українцям, які бажають поласувати молодою картоплею, доведеться не слабо витратитися. Цінники на ранню картоплю в 10 разів вищі, ніж на овоч минулого врожаю. Про це свідчать дані моніторингу AgroTimes.

На найбільшому оптовому ринку України "Шувар", що у Львові ціни на картоплю минулого врожаю коливаються у межах 4,5-5 гривень за один кілограм. Водночас молода картопля продається у 10 разів дорожче – по 45-55 гривень за кілограм.

Овочі та фрукти на ринку, фото Знай.ua
Овочі та фрукти на ринку, фото Знай.ua

Такий суттєвий розрив спостерігається лише в цій категорії овочів. Наприклад, молода капуста пропонується за ціною від 50 до 55 гривень за кілограм, а торішня коштує близько 38-40 гривень за кілограм.

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Водночас цінники на стару моркву коливаються в межах 37-43 гривень за кілограм, а цибулю продають по 43-44 гривні за кіло. Буряк пропонується за досить низькою ціною – 7-9 гривень за кіло.

Варто зазначити, що багато українських господарств уже розпочали збір спаржі. Овочі пропонують трохи дорожче, ніж навесні минулого року. Цінники сягають близько 300 гривень за кіло.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українців засмутили новим прогнозом: помідори та огірки не подешевшають, до яких цін готуватися.

Також наш портал інформував, пшеничний хліб обійдеться дешевше, а батон дорожчає: супермаркети показали, як змінилися ціни на головний продукт.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, сіль, цукор та борошно: супермаркети перерахували ціни на базові продукти, скільки доведеться заплатити українцям.