В Україні продовжують зростати ціни на продукти харчування, зокрема, активно дорожчають популярні фрукти. Наприклад, у першій половині травня яблука та виноград стали ще менш доступними для гаманців українців. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Витрати українців навіть на базові продукти суттєво збільшились і продовжують зростати, оскільки ціни в супермаркетах не стоять на місці. На тлі цього багатьом стало важче дозволити собі фрукти. Наприклад, яблука дорожчають уже кілька місяців поспіль, а виноград у травні встановив новий ціновий рекорд.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Яблука

Так, станом на 9 травня українські яблука в середньому пропонуються по 21,30 гривні за кілограм. Для порівняння, минулого місяця їхня вартість становила 18,08 гривні за кіло. Водночас яблука "Айдаред" подорожчали помітніше. Середній цінник злетів із 24,26 до 33,25 гривні за кілограм.

Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Виноград

Середня вартість винограду у мережах популярних супермаркетів становить 208,63 гривні за кілограм. Варто зазначити, що у квітні вартість була суттєво нижчою – 187,25 гривні за кіло. На даний момент цінник на виноград є рекордним.

Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін
Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, травневе ослаблення цін: популярний овоч став доступнішим, які цінники виставили супермаркети.

Також наш портал інформував, у супермаркетах обвалили ціни на гречку, соняшникову олію та яйця: скільки коштуватимуть продукти українцям.

Крім того, ми писали, що не місяць рекорд: в Україні подорожчали популярні соуси, скільки доведеться викласти.