В Україні продовжили військовий стан та загальну мобілізацію. У період дії воєнного стану, навіть під час загальної мобілізації, не можуть призвати до армії осіб, які мають певні проблеми зі здоров'ям.

Військкомат, скрін: Youtube
Військкомат, скрін: Youtube

Перелік захворювань, із якими призовника можуть тимчасово чи довічно звільнити від військової служби у мирний час та/або під час дії воєнного стану, визначений в ст. 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію".

Не підпадають під мобілізацію ті особи, які визнані тимчасово непридатними до військової служби за станом здоров’я або ж повністю непридатними з виключенням із військового обліку відповідно до висновку військово-лікарської комісії (ВЛК).

Військкомат в Україні, фото comments
Військкомат в Україні, фото comments

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Кожен призовник проходить повноцінний медичний огляд у хірурга, терапевта, дерматолога, стоматолога, невропатолога, психіатра, офтальмолога, оториноларинголога, а за умови наявності медичних показань – додаткових лікарів інших фахів.

Положення про військово-лікарську експертизу в ЗСУ визначає список хвороб, за наявності яких військовозобов'язаних можуть тимчасово або взагалі не взяти в армію у мирний та/або воєнний час.

Перелік захворювань, через які не візьмуть до армії у мирний час суттєво ширший, аніж той, що перешкоджає службі під час воєнного стану.

Нагадаємо, ми писали, чи можуть двірники розносити повістки: юрист поставив крапку у цьому питанні.

Як повідомляв "Знай.ua" вручення повістки студенту: що робити та куди звертатися, якщо військкомат не дає відстрочки.

Також "Знай.ua" інформував, в Україні планують знизити граничний вік для призовників.