В Україні триває загальна мобілізація і отримати повістку можуть навіть студенти, які мають право на відстрочку. У такому разі доведеться прибути до ТЦК та надати пакет документів, щоб не бути мобілізованим. Про це розповів адвокат адвокатського об'єднання T&T Partners Владислав Юрчак, повідомляє "24 канал".

В рамках загальної мобілізації порядок денний може прийти навіть студенту. У такому разі він зобов'язаний з'явитися до ТЦК та СП, щоб надати довідку про проходження навчання у ВНЗ та заяву про надання відстрочки.

Військкомат. Фото: скрін youtube
Військкомат. Фото: скрін youtube

На підставі отриманих документів військкомати офіційно нададуть відстрочку та зроблять відповідну позначку у військово-обліковому документі.

Так, після прибуття у військкомат студенту потрібно надати:

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще
  • довідку із навчального закладу;
  • студентський квиток;
  • документи щодо підтвердження акредитації навчального закладу (якщо це приватна установа).

Військовослужбовці. Фото: скрін youtube
Військовослужбовці. Фото: скрін youtube

У разі, якщо студенту відмовляють у відстрочці та дають повістку для приєднання до конкретної військової частини, потрібно негайно подавати скаргу ТЦК та СП вищого рівня.
Якщо цього не зробити, то після мобілізації звільнення з цієї підстави вже буде практично неможливим.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, адвокат пояснив, чому можна не боятися повісток через родичів: "Кого? За що?"

Також наш портал інформував, що українець отримав неприємний штраф за ігнор повістки, яку не вручали: адвокат пояснив, що робити.

Крім того, ми писали, відмовитися від повістки можна: кілька причин, коли це зробити законно.