Про адміністративну відповідальність нагадують та застерігають рятувальники. Вони наголосили, що завідомо неправдивий виклик рятувальників є правопорушенням.

У Державній службі з надзвичайних ситуацій зазначили, що слід пам'ятати не лише про грошові стягування, а найперше керуватися здоровим глуздом та людністю, адже рятувальники можуть не встигнути на виклик туди де у цьому є нагальна потреба.

Гроші. Фото: кадр з Youtube
Гроші. Фото: кадр з Youtube

"Пам’ятайте: По-перше, десь через ваш виклик хтось запізно може отримати нашу допомогу", — зауважили у ДСНС.

Згідно зі статтею 183 Кодексу України про адміністративні правопорушення — завідомо неправдивий виклик пожежно-рятувального підрозділу обійдеться вам штрафом на суму від 850 до 3 400 гривень.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Рятувальники ДСНС. Фото: Youtube
Рятувальники ДСНС. Фото: Youtube

Нагадаємо, Україна — в списку країн, що найбільш забруднені мінами. У високій групі ризику знаходяться діти. З 24 лютого 2022 року по 31 березня 2023 року через міни та нерозірвані боєприпаси загинуло 19 осіб. Поранення отримали 64 дитини, за даними Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні (УВКПЛ ООН). Рятувальники ДСНС спілкуються з малечею у різних регіонах України, в ігровій формі пояснюють і нагадують, що не можна підходити та чіпати невідомі предмети.

Нагадаємо, ми писали, що як українським пенсіонерам замість готівкових виплат на пошті, отримувати пенсію на банківську картку.

Як повідомляв "Знай.ua" частина українців звільняється від обов'язкового оформлення "автоцивілки": кому пощастило.

Також "Знай.ua" інформував, українців можуть легко оштрафувати на 800 тисяч – податковий консультант пояснив, що треба було зробити.