Податковий консультант Олександр Зарайський на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook розповів про те, що за останній рік багато українців були змушені відкрити бізнес за кордоном, поза Батьківщиною, через повномасштабну війну.

Багато хто був змушений зробити це через військові дії, інші – через те, що іноземні покупці чи замовники не хотіли співпрацювати з партнерами нашої країни.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Ці люди не були олігархами, за словами Зарайського, в Україні вони були або фізичними особами-підприємцями, або власниками невеликих бізнесів, які, звичайно ж, не могли похвалитися великими статками.

Ці люди не мали коштів на юристів та адвокатів, тому у них не було поняття про те, що для відкриття іноземної компанії потрібно надати повідомлення Української податкової служби.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Тепер кожному з цих людей загрожує штраф понад 800 тисяч гривень. Не їхнім фірмам, а їм особисто як фізичним особам", - заявив Олександр Зарайський.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

На щастя, на даний момент вже розробляється план, як би знизити розмір штрафу за відсутність подібного повідомлення. Проте вже зараз можна помітити, наскільки проти цієї ініціативи є різні опозиційні депутати.

Тоді як олігархів із відкритими в офшорах фірмами ніхто "не чіпає".

Нагадаємо, як українці можуть отримати штраф від 17 до 85 тисяч гривень: якщо держава дізнається, ви "влипли"

Як повідомляв "Знай.uа", сів п'яним за кермо в Україні: допустима доза алкоголю в крові, штрафи та інші наслідки

Знай.ua писав, що робити, якщо на роботу прийшла повістка: інструкція, щоб врятуватися від штрафу в 8 тисяч