В Україні фіксується зниження вартості сирого молока. Так, станом на кінець квітня ціна зменшилася на 13-17 копійок, якщо порівнювати із березнем. Про це йдеться у повідомленні "Асоціації виробників молока".

Аналітики наголошують, що середня закупівельна ціна молока екстра сорту знизилася до 12,01 гривні за кілограм, без ПДВ, а це на 17 копійок дешевше, ніж першого місяця весни. Залежно від господарства, діапазон цін на цей сорт тримається в межах 10,84-12,50 гривні за кілограм. Зазначається, що межа діапазону цін знизилася на 0,2 гривні.

Молоко, скріншот: Youtube
Молоко, скріншот: Youtube

Водночас вищий сорт молока подешевшав також на 17 копійок, до 12,01 гривні за кілограм без ПДВ. Цінники на цей продукт варіюються від 10,00 до 12,10 гривні за кіло без ПДВ.

Ціни на молоко, скріншот з відео
Ціни на молоко, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

На 13 копійок подешевшало молоко першого ґатунку. Середня закупівельна ціна досягла позначки 11,54 гривні за кіло без ПДВ. Вартість трималася в межах 10,00–11,80 гривні за кіло, залежно від господарства.

Отже, середньозважений цінник усіх сортів становив 11,85 гривні за кіло без ПДВ, що на 4 копійки дешевше, ніж було у березні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні падає ціна на яйця - курочки розпочали свою справу: ситуацію може змінити лише одне.

Також наш портал інформував, пшеничний хліб обійдеться дешевше, а батон дорожчає: супермаркети показали, як змінилися ціни на головний продукт.

Крім того, наш портал інформував, супермаркети оновили цінники на сир у перший тиждень травня: скільки буде коштувати українцям.