Після початку повномасштабного вторгнення росії проти України, через важку економічну ситуацію законодавці прийняли ряд змін до податкового законодавства.

В Україні запровадили пільги ФОПам: скасували сплату ЄСВ, та дозволили сплачувати лише 2 % від заробітків та скасували податкові перевірки на період дії військового стану.

Податки в Україні, кадр з відео
Податки в Україні, кадр з відео

Втім продовжувати свою діяльність с такими пільгами були у змозі не усі підприємці.

Деякі підприємці вирішили не проваджувати свою діяльність під час війни та закрити ФОП, а тепер отримують попередження від податкової служби про проведення перевірок.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Гроші. Фото: скриншот Youtube
Гроші. Фото: скриншот Youtube

Як пояснив бухгалтер Михайло Смокович у своєму Telegram-каналі, йдеться про перевірки, які відбуваються після закриття ФОП (ліквідаційні).

"Так, планові документальні перевірки зараз є забороненими й на них податкова може не витрачати час. А от позапланові, до яких і відносяться ліквідаційні, вийшли на перший план", — йдеться у повідомленні.

Експерт радить перед тим, як закривати ФОП, варто подбати, уся податкова документація була готова до несподіваного візиту податківців.

Підприємці
Підприємці

За інформацією Михайла Смоковича, період який підпадає під перевірку, є достатньо значним:

  • щодо дотримання податкового та валютного законодавства — з 2017 року;
  • щодо законодавства з ЄСВ — з 2011.

Нагадаємо, ми писали, що як українці можуть отримати штраф від 17 до 85 тисяч гривень: якщо держава дізнається, ви "влипли".

Як повідомляв "Знай.ua" купувати авто можна буде маючи лише смартфон: нововведення значно покращить життя.

Також "Знай.ua" інформував, українців змусили сплачувати податок на квартири та будинки: хто перший у списку.