Для всіх наших читачів, які уважно стежать за своїми платіжками з комуналки, є дуже важливі новини. Є інформація, що з 1 червня в Україні можуть зрости тарифи на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення. У середньому рівень зростання становитиме близько 30%.

Про це стало відомо завдяки заяві Нацкомісії, яка здійснює держрегулювання у сфері ЖКП.

Тарифи на воду, скріншот: YouTube
Тарифи на воду, скріншот: YouTube

Збільшення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення вплине на кінцеву плату споживачів. Слід зазначити, що рішення щодо підвищення тарифів приймає саме НКРЕКП, а не органи місцевого самоврядування на місцях.

Таким чином, ані облводоканали, ані органи місцевого самоврядування тарифи на послуги підприємству не встановлюють.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Тарифи на воду, скріншот: YouTube
Тарифи на воду, скріншот: YouTube

"Цього року (орієнтовно з 1 червня) НКРЕКП планує наблизити тарифи ліцензіатів НКРЕКУ на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення до економічно обґрунтованого рівня, що є не лише вимогою законодавства, а й необхідністю з економічної та технічної точки зору", - йдеться у повідомленні НКРЕКП.

Також вартість оплати може відрізнятись між різними водоканалами. Розмір тарифів водоканалів залежить від особливостей надання послуг та обсягів споживання, кількості споживачів, які користуються послугами.

Нагадаємо, потерпіть трохи: українцям показали, як збільшити пенсію на 50%.

Раніше повідомлялося, свинина активно дорожчає – за місяць одразу на 20%: експерти відповіли, якими будуть ціни надалі.

Також, "Ситуація складна": українців попередили, що грошей на "придбання" світла вже немає.