Вже майже місяць, як впровадили меценатську пенсію в Україні. Себто, коли працюючий українець робить пожертву через ПФУ на рахунок того чи іншого пенсіонера, або в загальний фонд, і ПФУ визначає, куди направити отримані кошти.

В українців виникає маса питань щодо цього виду збільшення пенсійних виплат. Наприклад, у Пенсійного фонду України запитали, хто може бути меценатом, який жертвує кошти на фінансування пенсійних виплат. Та які до нього вимоги.

Гроші. Фото: кадр з Youtube
Гроші. Фото: кадр з Youtube

Долучитися до фінансування пенсійних виплат на благодійній основі може будь-яка юридична або фізична особа, громадянин, який проживає в Україні або за кордоном. - відповіли у пресслужбі ПФУ.

Раніше міністр соціальної політики Оксана Жолнович заявляла, що в Україні є достатньо людей, які готові робити певні пожертви та вкладати свою частину прибутків у соціально значущі речі. Я думаю, що якась частина потреб наших малозабезпечених пенсіонерів, яких на сьогодні близько 4,7 млн осіб, буде покрита.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Скриншот повідомлення
Скриншот повідомлення

Меценатську пенсію зможуть отримати ті українці, яким вирішить допомогти родич чи знайомий. Суму пожертви не виплачують повною мірою.

Нагадаємо, ми писали, що українців чекають покарання за бізнес-діяльність, кого штрафувати по-новому.

Як повідомляв "Знай.ua" українські пенсіонери можуть отримати продуктові набори і навіть сходити до "кіношки".

Також "Знай.ua" інформував, в Україні хочуть знизити пенсійний вік – відпочинок розпочнеться не у 60, 63, 65 років, а набагато раніше.